Călătoria în timp şi vindecarea în aici şi acum.

Compus de:  Psiholog Liliana Mariana Vois Practician acreditat coerenţă şi rezonanţă cardiacă (Dr. David O`Hare) Psihoterapia TraumeiPublicat: 11/11/2023Articole de specialitate
Călătoria în timp şi vindecarea în aici şi acum.

Citez din dexonline: Interferometria este „totalitatea metodelor de măsurare bazate pe fenomenul de interferenţă”. Acelaşi dexonline îmi spune că interferenţa este: „(Despre fenomene, întâmplări, fapte, etc) care se încrucişează, se suprapune.” 

Găsesc pe un site francez o altă definiţie care mă ajută să fundamentez exerciţiul pe care l-am sugerat de câteva ori şi care, conform feedbackurilor primite, a dat rezultate pozitive: „interferometria este ştiinţa şi tehnica de suprapunere a două sau mai multe unde (numite unde de intrare), care creează unde noi şi diferite. Deoarece interferenţa este un fenomen general al undelor, interferenţa se aplică în mai multe domenii: ...astronomie, fibre optice, oceanografie, seismologie sau mecanică cuantică.. ”(Futura science.com). Aflu din acelaşi articol că, în 1887, are loc experimentul Michelson-Morley prin care se demonstrează existenţa eterului de lumină.  Cum există deja o „psihologie cuantică” iar lumina este invocată adeseori în exerciţiile de relaxare, eu am adoptat şi termenul de interferenţă.  Psihologia cuantică priveşte omul nu doar ca un mamifer evoluat, fiinţă socială a cărui existenţă biologică, sănătate fizică şi mentală este produsul unor reacţii chimice ca răspuns la stimulii externi, ci şi ca formă codificată de energie într-un câmp unificat de energie.

Complicat? Deloc. De exemplu, particulele care compun cana de ceai din mâna mea au o codificare energetică diferită şi de aceea apare ca şi cum ar fi un obiect în mâna mea dar cu identitate separată, iar ceaiul din cană are alte codificări decât cana şi mâna mea. De aceea ceaiul apare „separat” de cană şi de mâna mea.

Din punct de vedere al psihologiei cuantice, codificarea noastră energetică ne permite să vedem celelalte obiecte din jurul nostru ca fiind distincte şi separate. Noi avem abilitatea de a activa diferite potenţiale din acest câmp de energie şi să interacţionăm cu el de parcă am fi separat de celelalte elemente ale sale.

Spunem despre noi că avem „o minte conştientă”. Însă această conştiinţă este în afara corpului nostru fizic, este partea noastră de energie subtilă încorporată şi nu separată de acest câmp cuantic.

Unele particule ale câmpului cuantic rămân conectate prin fenomenul numit entanglement. Prin aceste entanglement-e, aceste reţele sau noduri cuantice, particulele rămân conectate între ele indiferent de distanţa care le separă. Sute de experienţe au demonstrat că acest fenomen este cât se poate de real. 

Fenomenul acesta nu se produce doar în cosmos ci chiar în interiorul tău, în timp ce citeşti acest scurt articol. Enzimele accelerează procesele intracelulare de susţinere a vieţii care, fără prezenţa lor, ar dura sute de ani. Recent, cercetări desfăşurate la Universitatea Berkely din California şi cea din Manchester, Anglia au revelat faptul că acest proces de multiplicare de ordinul miliardelor este posibil datorită unui fenomen numit tunneling. Enzimele îşi de-materializează electronii şi protonii dintr-o locaţie bio-chimică bine determinată şi le rematerializează instantaneu în alt loc fără să intersecteze spaţiile intracelulare. Este biolocaţie la nivel molecular, nu-i aşa? Enzimele se găsesc în fiecare celulă a corpului nostru şi al vieţii organice în general. Fără ele viaţa, în forma familiară nouă acum, ar fi imposibilă. Dar iată că ele sunt conectate şi la lumea cuantică.  Dacă interferometria este acea totalitate a măsurătorilor interferenţelor dintre unde mă întreb acum: poate fi starea de bine, de optimism, de împăcare cu trecutul, de evaluare a istoriei personale într-o lumină nouă, mai puţin sumbră, poate deci fi considerată o „măsurătoare”, o „cuantificare” a interferenţei dintre unda cerebrală şi cea cardiacă pe care le vom genera în exerciţiul următor ?! Iar prin fenomenul de entanglement faci un „salt în timp” la ziua în care ai fost fericit, sau te-ai simţit în siguranţă, sau te-ai simţit iubit şi preţuit.        

  • - Identifică momente, evenimente, pozitive din trecutul tău. De mare ajutor ar fi o fotografie sau un alt obiect legat de acel eveniment.       
  • - Dă-ţi voie sa retrăieşti acel moment, încearcă să-ţi aduci aminte de cât mai multe detalii sau, simplu..priveşte fotografia. 
  • - Respiră calm, linistit. Închide ochii dacă simţi nevoia si rămâi în aceasta stare. 
  • - Fi convins ca toate endorfinele si neurotransmiţătorii secretaţi de celulele tale în momentul acela din trecut vor fi produse de celulele corpului din timpul aici-acum.     
  • - Din momentul aici-acum, emite aceste emotii pozitive spre ziua care vine…spre viaţa care vine înspre tine.    

Repetă exerciţiul fie seara, înainte de a adormi, pentru atenuarea efectelor stresului cotidian; fie dimineaţa înainte de a porni calculatorul sau telefonul. O astfel de imagine poate fi expusă pe oglinda de la baie sau pe masa de lucru.

Rezultate POZITIVE verificate !!! 

Conform definiţiei, ai creat acum unde noi, diferite. Sunt în tine, sunt în jurul tău în realitatea zilei de azi. Am lucrat cu această tehnică cu pacienţi abuzaţi în copilărie fizic şi emoţional.  În mod progresiv durerea umilinţei, neputinţei şi ruşinii s-a estompat. Încet-încet momente plăcute, imagini, jocuri şi persoane pozitive, amintirea micilor victorii s-au suprapus peste amintirile dureroase.  Mi s-a spus: „mi-am dat seama că eu am învins. Ei nu mai au timp să se vindece dar eu sunt pe drumul cel bun.” 

Aşadar, drum bun în lumea cuantelor de lumină şi întuneric care toţi suntem!

Înapoi